Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εμπορικών Καταστημάτων Άμφισσας για το Κυκλοφοριακό της Άμφισσας

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εμπορικών Καταστημάτων Άμφισσας
για το Κυκλοφοριακό της Άμφισσας

Άμφισσα, 4/10/2018 
Αριθ. Πρωτ. 10 

Δελτίο Τύπου

Μετά τις εξελίξεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με το κυκλοφοριακό της Άμφισσας, έχουμε να κάνουμε τις εξής επισημάνσεις…

Η αναστολή της κυκλοφοριακής μελέτης που ζητήθηκε έχει ως αποτέλεσμα να γυρίσουμε στην προτέρα κατάσταση .

Η παλιά κυκλοφοριακή ρύθμιση που ίσχυε ήταν παντελώς αποτυχημένη, πράγμα στο οποίο συμφωνούσαν οι πάντες.

Εδώ και 25 χρόνια, από τη Δημαρχία της κυρίας Γιώτας Γαζή, εν συνεχεία του κ. Νικολάου Φουσέκη, κατόπιν του κυρίου Ασημάκη Ασημακόπουλου, και τέλος της σημερινής Δημοτικής Αρχής, αναζητείται λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Όλες αυτές οι προσπάθειες είχαν την ίδια κεντρική ιδέα, δηλαδή τη δημιουργία πεζοδρόμων και την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων, κάτι που εφαρμόστηκε σε όλες τις περιοχές της χώρας ανεξαρτήτου πληθυσμού και είχε θετικές επιπτώσεις. Οι προσπάθειες βελτίωσης πού επιχειρηθήκαν προσέκρουαν πάντα στη λυσσαλέα αντίδραση συγκεκριμένων συμφερόντων και σε παρωχημένες αντιλήψεις που κρατούσαν την πόλη μας πίσω.

Μην ξεχνάμε ότι επί παλιού κυκλοφοριακού έκλεισαν λόγω οικονομικής κρίσης πάνω από 30 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 17 στην οδό Γιαγτζή και μόνο γι’ αυτο τον λόγο θεωρούμε την επιστροφή στο παλιό καθεστώς άκρως προβληματική και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογος Εμπορικών καταστημάτων Άμφισσας έχει πάρει θέση για την κυκλοφοριακή μελέτη και για τις αλλαγές που πιστεύουμε ότι θα ήταν καλό να γίνουν με την ανακοίνωσή μας στις 21/8/2018.

Επισημαίνουμε τις βασικές αρχές μας για μια επιτυχημένη κυκλοφοριακή παρέμβαση: 

Λειτουργία κεντρικού εμπορικού πεζοδρόμου και δικτύου πεζοδρόμων που θα αναδείξουν το ιστορικό κέντρο της πόλης μας.

2. Εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πλησίον της αγοράς.

3. Σεβασμός στον πολίτη και δημιουργία ευχάριστων συνθηκών για τον καταναλωτή (π.χ. σε ηλικιωμένους, αναπήρους, παιδιά, πρόσβαση στους γονείς με καροτσάκια, βελτίωση φωτισμού κλπ).

4. Η προστασία των υφιστάμενων πεζοδρόμων και πεζοδρομίων της πόλης από την αυθαίρετη κίνηση και στάθμευση οχημάτων.

5. Η ομαλή κίνηση οχημάτων στους δρόμους.

Πιστεύουμε, τέλος, ότι μόνο με τολμηρές κινήσεις αναθέρμανσης της αγοράς μπορούμε να προσδοκούμε σε ξεπέρασμα της κρίσης που βιώνουμε. Με τέτοιες κινήσεις ασχοληθήκαμε από την ίδρυσή μας, όπως με τη δράση Ψωνίζω τις Παρασκευές – Ψωνίζω και Κερδίζω, τη διεκδίκηση της διατήρησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη μας, τη Λεύκη Νύχτα, και τη συμμετοχή μας στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου και του Δήμου για την χρηματοδότηση του προγράμματος «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου», όπως και άλλων ενεργειών που προετοιμάζουμε.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εμπορικών Καταστημάτων Άμφισσας